Justícia Global

Drets Humans i Justícia Global a Les Corts

En el marc del Projecte sobre la Justícia Migro-Ambiental i de gènere a les Corts, el divendres 22 de desembre es va implementar el taller sobre justícia global i drets humans organitzat per AHEAD.

Com a celebració del setanta-cinquè aniversari de la proclamació de la Declaració Universal dels Drets Humans es va fer una introducció als drets humans i el seu impacte per aconseguir la justícia global.

L'Assemblea general de les Nacions Unides proclama aquesta Declaració Universal dels Drets Humans com l'ideal comú que tots els pobles i totes les nacions han d'assolir a fi que totes les persones i òrgans de la societat, tenint aquesta Declaració sempre present a l'esperit, s'esforcin a promoure el respecte d'aquests drets i d'aquestes llibertats mitjançant l'ensenyament i l'educació, i assegurar amb mesures progressives d'ordre nacional i internacional llur reconeixement i aplicació universals i efectius, tant per part dels estats membres com dels territoris que jurídicament en depenen.

ASSEMBLEA GENERAL DE LES NACIONS UNIDES - 10 DE DESEMBRE DE 1948

A través d'una activitat de coneixença, les persones participants es van familiaritzar amb els principals elements i característiques dels drets humans, els instruments i els mecanismes de protecció que existeixen en l'àmbit Europeu i en l'àmbit Global.

Una ponència marc va servir per introduir les característiques dels drets humans la seva indivisibilitat, inalienabilitat i universalitat.

Es va treballar més en detall en el coneixement dels instruments de protecció i defensa de drets humans a escala europea, com el Conveni Europeu de Drets Humans, la Carta dels drets humans a la Ciutat.

La sessió va concloure amb la reflexió sobre el lligam dels drets humans i la justícia global, i les mesures que es poden emprendre en l'àmbit personal i col·lectiu per avançar en aquests requisits per a la vida en dignitat de totes les persones.

Com a seguiment dels anteriors tallers desenvolupats a les Corts, el taller va seguir el fil del projecte a través de la reflexió sobre la Justícia Migro-Ambiental i l'extracció dels recursos naturals i la Justícia de Gènere. Les persones participants van indicar la importància de seguir treballant en el coneixement dels drets humans i especialment en l'educació en els valors d'igualtat en dignitat per a la justícia global. 

El projecte s'emmarca dins de les activitats de sensibilització del projecte Cases d’escolta a la RDC desenvolupat en col·laboració amb La Lliga dels Drets dels Pobles i amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament, i amb la col·laboració del Centre Cívic Pere Quart i del Districte de les Corts de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Amb el suport de Justícia Global del Districte de les Corts

Amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament