La missió del projecte Not Alone és contribuir a la inclusió social de joves migrants i refugiats LGBTQI+ i animar-los a ser actors de canvi mitjançant la capacitats, organitzar esdeveniments multiplicadors a cada comunitat i la creació de materials per afrontar la seva situació de vulnerabilitat.
Objectius
Els objectius concrets del projecte són:
- Apoderar, implicar, inspirar i donar suport a joves migrants, persones refugiades i sol·licitants d’asil LGBTQI+ per la inclusió a la comunitat d'acollida.
- Desenvolupar competències i donar suport als treballadors socials, juvenils, educadors i mediadors comunitaris sobre com incloure millor la interseccionalitat i les perspectives LGBTQI + en les seves activitats.
- Generar sinergies i estratègies de cooperació en xarxa entre les organitzacions que treballen amb joves migrants, persones refugiades i sol·licitants d’asil.
- Compartir els resultats i experiències del projecte, i crear eines i metodologies inter-seccionals per difondre-les a altres organitzacions.
Grup Objectiu
Els grups objectiu del programa són educadors, mediadors comunitaris, professionals de joventut i treballadors socials així com els joves LGBTIQ+ migrants , refugiats i sol·licitants d’asil.
- Treballadors juvenils, educadors, mediadors comunitaris i treballadors socials a Europa que treballen amb joves LGBTIQ+ migrants , refugiats i sol·licitants d’asil.
- Joves migrants, persones refugiades i sol·licitants d’asil LGBTQI+
Fases del Projecte
El projecte inclou diverses activitats que es desenvoluparan de la següent manera:
El curs de Formació (Capacity Building) que es va celebrar a Suècia l’octubre de 2019. A través de l’àmplia experiència de RFSL Ungdom, els participants treballen amb metodologies i pràctiques innovadores del treball juvenil, incloses directrius, enfocaments metodològics i propostes d’activitats.
L’objectiu principal és preparar els assistents per a l’organització d’activitats posteriors als seus països d’origen mitjançant mètodes d’educació no formal que cobreixin el fonament teòric de les qüestions LGBTQI + que inclouen terminologia, qüestions de drets humans, marc legal i drets d’asil, així com la qüestió. de com arribar al grup objectiu. Al final de l’activitat, es preveu que els participants adquireixin competències suficients per implementar activitats multiplicadores a cadascun dels seus països.
Una reunió intermèdia tindrà lloc a Turquia el març del 2020 amb l'assistència de totes les organitzacions implicades en el projecte.
Esdeveniments multiplicadors: de març a octubre de 2020, cada organització associada realitza almenys dues activitats en el marc dels esdeveniments multiplicadors.
El novembre de 2020 tindrà lloc a Coma-Ruga (Catalunya) la reunió de desenvolupament d’innovació, on es reuniran 22 professionals i joves migrants i refugiats representants del grup local recolzats per cada organització sòcia amb l’objectiu d’intercanviar els reptes i bones pràctiques trobades. a través de tots els esdeveniments multiplicadors. Entre els objectius d’aquest esdeveniment hi haurà revisar i desenvolupar metodologies i pràctiques innovadores del treball juvenil i també augmentar la qualitat i desenvolupar estratègies de cooperació dins del programa Erasmus + Youth in Action.
Finalment, a l’abril de 2021 es celebrarà la reunió de difusió a Itàlia, on es compartirà el mètode material produït amb les entitats col·laboradores i amb els interessats a dur a terme el projecte "No només a Europa".
Equip Barcelona
Materials i Resultats
Els materials sobre el projecte, així com conclusions i recomanacions, es compartiran amb el públic més ampli a la pàgina web.