A continuació presentem altres materials d'Educació en Drets Humans, que han estat creats per membres d'AHEAD o en els que hi ha col·laborat l'entitat.
LA MALETA REFUGI
LA MALETA REFUGI és un recull d’eines i recursos pedagògics per a diferents etapes educatives, per a combatre els principals rumors i estereotips envers la població refugiada i contribuir a afavorir la inclusió d’aquets col· lectiu a la nostra societat. Alhora vol rebatre el discurs discriminatori i xenòfob que està sorgint en alguns municipis i fomentar actituds de solidaritat i justícia.
Material editat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (2017). Autores: Montse Lòpez i Elena Díez Villagrasa
CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS
CIUTATS DEEFENSORES DELS DRETS HUMANS: DOSSIER FITXES PEDAGÒGIQUES pretén ser una caixa d’eines d’aprenentatge significatiu tant per adquirir coneixements sobre drets humans, així com, i sobretot, per tal que el jovent pugui desenvolupar les habilitats i actituds necessàries per a la promoció i defensa dels drets humans.
Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb la participació de municipis catalans i altres institucions. El projecte vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans al conjunt de la ciutadania dels municipis participants i alhora conscienciar sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. Un dels principals objectius del projecte és sensibilitzar a les persones més joves amb un treball a l’aula amb enfocament d’educació en drets humans, basat en metodologia participativa i vivencial. Són accessibles els dossiers dels darrers tres anys.
Editat per Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament. Autores: Montse López Amat i Elena Díez Villagrasa
HANDBOOK ON CITIZENSHIP (CIUTADANIA INTERCULTURAL)
El MANUAL D'EDUCACIÓ SOBRE CIUTADANIA INTERCULTURAL de la Fundació Anna Lindh és el primer material d'aquest tipus, creat amb educadors i amb una dimensió Euro-Mediterrània. És una eina per donar suport a l'aprenentatge amb joves centrada en el coneixement i les habilitats per tenir un paper actiu a la vida ciutadana tant a l'àmbit local, com internacional.
El manual abasta aspectes tant teòrics com pràctics de l'aprenentatge de la ciutadania intercultural, incloent-hi casos pràctics de tota la regió mediterrània. L'equip d'autors inclou: Leonce Bekemans, Tarak Mahdhaoui, Miquel Essomba, Farah Cherif D'Quezzan, Miguel Silva, Steven Stegers, Haifa Sabbagh i en Xavier Baró, membre d'AHEAD.
GENDER MAINSTREEMING (PORTAL DE GÈNERE)
GENDER MAINSTREAMING és un projecte liderat per l'associació d'Estònia Trajectorya MTÜ, en què han col·laborat diverses entitats, entre d'altres AHEAD.
Aquest portal de perspectiva de gènere és un punt d'entrada per a tècnics de joventut, educadors, líders juvenils i professionals interessats a promoure l'equitat de gènere en el treball juvenil.
A través de les directrius proposades, capítols temàtics i eines educatives, el portal té com a objectiu generar reflexió i pensament crític per a aquelles organitzacions que ja s'ocupen del gènere en el treball de la joventut i aquells que busquen impuls i suport per iniciar aquest procés.
L'equip d'autors i coordinació son de: la Ljubov Lissina i en Xavier Baró, membres d'AHEAD.
THE OTHERS (JOC VIRTUAL SOBRE DRETS HUMANS)
El projecte THE OTHERS és l'eina virtual amb activitats enmarcades en l'educació en drets humans dins d'un joc de rol de llarga durada que podeu trobar en el següent web tot seguint les indicacions: http://the-others.org Les activitats van ser traduides en totes les llengües representades per les entitats implicades en el projecte: anglès, portuguès, àrab, català i castellà.
L'eina virtual és el resultat d'un projecte de llarga durada que va ser liderat per l'organització juvenil portuguessa Rato – ADCC, amb finançament de l'ALF - Anna Lind Foundation. AHEAD hi va col·laborar juntament amb dues organitzacions més: Egypt Foundation for Youth and Development from Egypt i l'Institute of Leadership Excellence de Jordània.
INSTRUMENTS DE PROTECCIÓ DELS DRETS HUMANS
Estat de Ratificació dels Instruments de Drets Humans
Nacions Unides
Declaració Universal dels Drets Humans
Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics
Pacte Internacional dels Drets Econòmics Socials i Culturals
Convenció sobre l’Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona CEDAW
Convenció dels Drets dels Infants
Consell d'Europa
Conveni Europeu de Drets Humans
Carta Social Europea (revisada/castellà)
Conveni-marc de protecció de les minories nacionals (Català)
Conveni-marc de protecció de les minories nacionals (Oficial-English)
Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries
Unió Europea