Inclusion/S-COH-S/Sin categoría

Taller d’inclusió a través d’STEAM a Igualada

Dins del marc del projecte sobre 'cohesió social i inclusió mitjançant eines STEAM', el passat dissabte 27 de gener a l'Espai Cívic Centre d'Igualada, vam realitzar un taller sobre l'ús de tecnologies com a eines STEAM i com poden ser aplicades de manera inclusiva per a persones migrades i refugiades.

Els i les participants, monitores i monitors de la Coral Infantil Gatzara centren la seva activitat en l'educació no formal. Com a especialistes de lleure i música, van poder aprofundir sobre el llenguatge universal en altres aspectes, en aquest cas la tecnologia. En una ronda breu de presentació, van descriure el seu coneixement en el tema i seguidament, van definir i debatre què significa i què implica varis termes sobre el tema, com per exemple ser persona migrada. 

El debat fou conduït a com fer de l'entitat i els espais educatius més inclusius. Partint del fet que l'entitat té elements merament integradors, es van recollir certs aspectes per a fer un pas més per tal de ser inclusius a tota la població.

Seguidament, els participants es van dividir en dos equips per realitzar un 'Actionbound'. Aquesta aplicació incorporava preguntes quiz centrades en la consciència de la migració local, jocs relacionats amb la tecnologia i les eines digitals, i la utilització de funcions com la càmera, gravadora d'àudio i el geolocalitzador.

Les activitats estaven dissenyades per ser accessibles, amb instruccions simples que fomentaven la participació i la col·laboració entre els participants. També abordaven temes universals, respectant cultures diverses i evitant estereotips o apropiació cultural. Destacant la importància de la inclusió, es van tenir en compte consideracions lingüístiques.

A mesura que la sessió va concloure, es va iniciar una discussió sobre les emocions i les percepcions obtingudes. Els participants van expressar positivament descobrir noves eines aplicables en diversos contextos, alhora que reconeixien la necessitat imperativa de la inclusió. Aquesta reflexió va posar de manifest la importància d'elements com l'ús clar del llenguatge i les instruccions per assegurar la inclusió.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.