Sin categoría

Per Sant Jordi, llegim drets humans

Arriba Sant Jordi i tothom ens recomana llibres per regalar i  llegir. Internet s’omple de llistes dels llibres més venuts, dels més buscats, dels més premiats…

El 23 d’abril és un dia especial, un dia per fer una mica més gran la biblioteca personal, i si a sobre la farcim amb algun llibre que ens vingui bé en el dia a dia… encara millor! Des d’AHEAD - Associació d’Educadores i Educadors en Drets Humans, volem compartir recursos que ens han ajudat, i encara ens ajuden, en la nostra tasca educativa en drets dumans.

A continuació us fem 8 propostes que tracten l’educació en drets humans:

1 Petit Compass Manual d’educació en drets humans per a infants. No podíem començar aquesta llista sense parlar del  recurs del Consell d’Europa que AHEAD va traduïr al català. Conté 40 activitats  didàctiques per viure els drets humans  amb infants i joves. Si no el tens, pots accedir a la versió en línia des del nostre web i formar de la seva comunitat d’aprenentatge virtual Petit Compass. Aquest any estem realitzant un curs amb suport de l’Ajuntament de Barcelona amb educadores i educadors per aprendre a utilitzar-lo i a treure’n el màxim profit.

2 Compass Manual de educación en derechos humanos con jóvenes. El primer recurs educatiu sobre drets humans del Consell d’Europa s’ha reeditat en la seva versió en castellà i inclou noves dinàmiques.

3 Maleta Refugi de Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Una guía pedagógica sobre les persones refugiades que inclou activitats per a totes les edats i un apartat d’altres recursos pedagògics i en la qual hi han col·laborat 2 membres d’AHEAD.

4 Ciutats Defensores dels Drets Humans. Es tracta de propostes d’activitats didàctiques per treballar a l’aula amb alumnes de secundària, el·laborat cada any pel projecte del mateix nom en el que hi participen diversos municipis i entitats de Catalunya.

5Drets humans al carrer: cuentos infantiles sobre sobre derechos humanos del Institut de Drets Humans de Catalunya. Un recull de contes per treballar els drets humans amb infants.

6 Vet aquí els nostres drets. Recopilació de contes per treballar els drets dels infants creat per Esplais Catalans.

7 Pensar els drets Humans del Grup IREF. Propostes per fomentar la reflexió al voltant dels drets humans a l’aula. (Més info sobre aquest material).

8 Volem, podem, sabem: participem! Llibre de propostes per incorporar la participació infantil a les entitats educatives.

Un desitgem una bona diada de Sant Jordi i que gaudiu d’una bona lectura!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.