Biblioteca Vivent/Euro-Mediterrània/Formacio/Projectes/Refugi

Projecte Euro-Mediterranean Living Libraries

El projecte de mobilitat juvenil "Euro-Mediterranean Living Libraries" es va desenvolupar del 10 al 16 de Maig a prop de Tarragona i va reunir 25 activistes, joves refugiats, migrants i treballadors juvenils de diferents comunitats voltant de la zona Euromediterrània per explorar els reptes del diàleg intercultural i desenvolupar competències per a la preparació, execució i avaluació d'accions de Biblioteca vivent en l'esfera pública.

La metodologia de Biblioteca Vivent es basa en una "biblioteca" que no consisteix de llibres de paper sinó en "llibres humans" que comparteixen les seves històries i experiències amb els altres i entren el diàleg actiu amb els seus "lectors" per tal de de- construir prejudicis i promoure el respecte a la diversitat.

El propòsit principal del curs era el de desenvolupar competències dels treballadors juvenils de crear espais de trobada entre les diverses comunitats en l'esfera pública on la gent pot trobar diversitat i de-construir els temors i prejudicis especialment referents als immigrants, refugiats i minories diverses (culturals, ètniques, lingüístiques, religioses, ...) en l'area Euromediterrània.

Com a part integrant del projecte es va organitzar un esdeveniment de Biblioteca Vivent al centre de Barcelona que va superar les expectatives de participació ciutadana. El projecte va promoure el diàleg intercultural i de-construir prejudicis a través de l'esdeveniment de biblioteca vivent fomentant la trobada i la interacció amb les ciutadania.

Els objectius específics del projecte van ser:

Fer front als reptes als quals s'enfronta el diàleg intercultural en el context Euro-Mediterrània i explorar el paper del treball juvenil a la de-construcció dels prejudicis i la discriminació.

Desenvolupar competències per a la preparació, l'execució i l'avaluació d'accions locals basades en metodologies de "Biblioteques vivents" en l'esfera pública.

Redactar directrius de suport a la preparació, l'execució i l'avaluació dels esdeveniments de la "biblioteca vivent" en el context Euro-Mediterrània;

Incrementar la qualitat i el desenvolupament d'estratègies de cooperació en el marc del programa Erasmus + Joventut en Acció.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.