Sin categoría

Projecte Democracy Matters celebrat a Vic

Una vintena de persones de diversos països europeus es van reunir en aquesta ciutat amb un objectiu comú: explorar la democràcia i promoure una comprensió més profunda entre les nacions. A través d'una sèrie d'activitats que van culminar en una Fira d'Organització, aquests participants van emprendre un viatge que va transcendir les fronteres geogràfiques i culturals.

L'esdeveniment va desenvolupar una sèrie d'activitats dissenyades per impulsar el pensament crític i fomentar la comunicació entre els participants. Les dinàmiques de grup i els debats informals van permetre als assistents compartir les seves perspectives i idees sobre la seva predisposició a participar en la política. Cada participant va aportar una riquesa única a la conversa, enriquint el diàleg intercultural.Una de les activitats destacades d'aquest esdeveniment va ser una activitat a l'aire lliure vibrant en la qual els participants van haver d'estar activament d'acord o no amb algunes declaracions proporcionades per l'equip de AHEAD. Aquests estaven relacionats amb la política, la democràcia i la joventut i els membres del projecte van tenir l'oportunitat d'expressar les seves posicions i debatre-les últimament d'una manera que contribuís a una comunicació assertiva.

A més, els participants van poder participar en la seva autoexperiència analitzant la seva vida a través de les seves lents democràtiques recordant el seu entorn i seleccionant els elements de la seva pròpia història que els recorden qualsevol aspecte relacionat amb el tema. A més, van tenir l'oportunitat d'explicar els seus punts clau.

Els participants van aprofundir en diversos nivells de compromís juvenil, incloent l'exploració de diferents vies de participació. El que va semblar d'interès general va ser aprendre sobre programes com l'Erasmus i l'acreditació Youth Pass. A través de tallers interactius i sessions informatives, els assistents van obtenir informació sobre les diverses oportunitats disponibles per a la participació activa en iniciatives i projectes europeus.

A més, la introducció del programa d'acreditació Youth Pass va proporcionar als participants una eina tangible per reconèixer i validar les seves experiències d'aprenentatge no formal, capacitant-los per mostrar les seves habilitats i competències adquirides a través de la participació en diverses activitats i projectes juvenils.

A través d'aquestes discussions i exploracions, els participants no només van aprofundir en la seva comprensió de la democràcia, sinó que també van obtenir coneixements pràctics i recursos per participar activament en la configuració del futur d'Europa. L'intercanvi intercultural a Vic va servir així com a catalitzador per promoure una major comprensió i cooperació entre les nacions, alhora que empoderava els individus per convertir-se en agents actius de canvi a les seves comunitats i més enllà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.