Treballar amb el Petit Compass

ESTRUCTURA DEL PETIT COMPASS

El manual està pensat, d'una banda, per familiaritzar els educadors i educadores amb els conceptes clau dels drets humans i els drets dels infants, a la vegada que proporciona informació teòrica sobre 13 temes. D'algra banda, i principalment, per oferir recursos pràctics per treballar l'educació en drets humans (EDH) amb infants, a partir de les seves 40 activitats pràctiques. Aquestes serveixen per motivar els infants a reconèixer temes de drets humans en les seves pròpies realitats i a desenvolupar el pensament crític entre els infants, el seu sentiment de responsabilitat i sentit de la justícia, els ajuda a actuar per contribuir a la millora de la seva escola i comunitat. El manual també dóna consells pràctics de com fer-lo servir en diversos contextos educatius, formals i no formals.PetitCompass_Continguts

BONES PRÀCTIQUES i ADAPTACIONS DE LES ACTIVITATS

El PETIT COMPASS no està pensat ni recomanat com un «curs» de drets humans, sinó com un recurs per augmentar la consciència i comprensió dels infants sobre els drets humans en el context de les seves vides. És important buscar oportunitats per vincular els drets humans a allò que passa a l’escola, a la comunitat i al grup d’infants amb els quals treballem: un confl icte al pati, actituds negatives contra les minories o l’exclusió sexista de les nenes d’algunes activitats concretes. D’altra banda, cal evitar enfocar els drets humans només des de la perspectiva de les vulneracions; hem de posar l’èmfasi en el fet que cada dia gaudim de drets humans.

És per això que el manual vol ser només una orientació i inspiració que cada educador i educadora haurà d'adaptar a la seva realitat concreta. Aquest espai esta dedicat a visualitzar diverses bones pràctiques i adaptacions per a la utilització del Petit Compass.

 

FORMACIÓ SOBRE EL PETIT COMPASS

Petit_CompassTot i que el manual està pensat i estructurat per tal que es pugui fer servir directament per a qualsevol persona que s'apropi per primera vegada a l'educació en drets humans, AHEAD recomanem que es pugui fer un primer contacte amb l'EDH a partir de l'experiència directa, per coherència amb la metodologia fonamental del manual.

Fes una ullada als cursos que tenim planificats actualment. Si no trobes el que busques, posa't en contacte amb nosaltres. AHEAD fa formacions a la teva mida i estarem sempre disposats a organitzar cursos breus d'introducció al PETIT COMPASS.