Sobre el Petit Compass

QUÈ ÉS EL PETIT COMPASS?

El Petit Compass. Manual d'educació en drets humans per a infants, és un manual d’educació en drets humans per fer servir, treballar i viure’l amb grups d’infants i joves. Aquesta és la traducció i adaptació del manual d’educació en drets humans del Consell d’Europa, Compasito que la comunitat d’educadors en l’àmbit europeu hem estat utilitzant els darrers anys amb èxit. Un èxit basat en la promoció de l’aprenentatge en competències a través de metodologies participatives i vivencials.

Aquesta traducció al català és primera adaptació del manual a una llengua minoritzada, que no pas minoritària, que esperem ajudi a difondre l’educació en drets humans a tot l’àmbit lingüístic català, una comunitat de parlants presents en quatre països membres del Consell d’Europa.

Educacio_Drets_Humans_Compass

PER A QUÈ SERVEIX?

Petit_Compass_obert Aquest manual vol aportar idees, inspiració i ajuda pràctica per explorar els drets humans amb nens i nenes. El PETIT COMPASS pretén que els infants desenvolupin els coneixements, les habilitats, els valors i les actituds necessàries per participar en la societat a partir del coneixement i la protecció dels seus drets i els de les altres persones. D’aquesta manera, els infants poden contribuir a la construcció d’una cultura dels drets humans.

 

PER A QUI ÉS EL PETIT COMPASS?

Per a educadores i educadors

El petit compass és un punt de partida per a educadors i educadores (professorat, personal docent, monitors i monitores) disposats a posar en pràctica l’educació en drets humans amb infants de 7 a 13 anys. El PETIT COMPASS anima els educadors i les educadores a adaptar el material perquè reflecteixi la seva realitat i la dels seus infants, pel que també pot fer-se servir amb infants d'altres edats. Tot i que les activitats pràctiques estan dissenyades com a jocs amb infants, la major part de les activitats necessiten una adequada facilitació per part d’un expert en educació.

Per a infants (3-7 anys)

El PETIT COMPASS veu els infants com a joves ciutadans del present i posseïdors de drets, amb competència en molts temes relacionats amb la seva vida. Es per això que el PETIT COMPASS s'adreça a ells en última instància, i es basa en les motivacions, les experiències i la cerca de solucions dels infants.