Pròleg de la versió catalana

Benvolguts professionals de l’educació, tant de l’àmbit de l’educació reglada com de les entitats que treballeu utilitzant metodologies d’educació no formal,

Teniu a les mans un manual d’educació per fer servir, treballar i viure’l amb els vostres grups d’infants i joves. Aquesta és la traducció i adaptació del manual d’educació en drets humans del Consell d’Europa que la comunitat d’educadors en l’àmbit europeu hem estat utilitzant els darrers anys amb èxit. Un èxit basat en la promoció de l’aprenentatge en competències a través de metodologies participatives i vivencials.

És també la primera adaptació del manual a una llengua minoritzada, que no pas minoritària, que esperem ajudi a difondre l’educació en drets humans a tot l’àmbit lingüístic català, una comunitat de parlants presents en quatre països membres del Consell d’Europa.

Preneu aquest manual com una brúixola per orientar i donar idees sobre com treballar coneixements, eines i actituds per al coneixement, la protecció i la defensa dels drets humans.

 

President d'AHEAD - Associació d’Educadors en Drets Humans

Xavier Baró

 

 

AHEAD és l’Associació d’Educadors en Drets Humans integrada per formadors i formadores especialitzats en l’educació en drets humans i amb una llarga trajectòria en aquesta temàtica en l’àmbit internacional, especialment europeu. Cerquem la promoció de l’educació en drets humans com a requisit per enfortir el compromís vers la cultura de la pau, la democràcia i la solidaritat.

Entenem l’educació en drets humans com un procés educatiu basat en la participació activa a través del qual aprendre sobre els drets humans i entendre els temes relacionats amb aquests, adquirir les habilitats necessàries per la defensa dels drets humans i desenvolupar actituds de respecte, igualtat i dignitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.