Biblioteca Vivent/Educació en Drets Humans/Formacio/Refugi

New Era: Barcelona Ciutat Refugi

Del 6 al 10 de febrer de 2018, AHEAD - Associació d'Educadors de Drets Humans acollirà un grup  de participants europeus com a contribució al projecte NEW ERA - New Expertise per als treballadors de suport al Refugi.

Juntament amb AHEAD, la cooperació inclou cinc organitzacions europees més, com ara CSA (Itàlia), l'Ajuntament de Treviso (Itàlia), el Consell Nacional per als Refugiats de Romania (Romania), la OHI (Sèrbia), l'entitat IBIS (Alemanya) i Training Vision (Regne Unit).
Tots els socis estan involucrats de diferents formes en l'assistència a refugiats i sol·licitants d'asil, la qual cosa explica la rellevància d'aquesta cooperació.

Els objectius principals del projecte "NEW ERA" és l'intercanvi de les experiències de treball en contextos locals i nacionals entorn de la qüestió dels refugiats, així com la planificació d'activitats de seguiment basades en els resultats de l'intercanvi i les noves competències desenvolpades pels participants.
El projecte té una durada de dos anys i consta de 5 mobilitats organitzades per diversos socis implicats. La Mobilitat a Barcelona és una tercera trobada, després de Romania i Alemanya.

En els propers mesos es faran trobades a Sèrbia - a l'abril de 2018 i al juliol de 2018 a Itàlia.
D'altra banda, la plataforma d'e-learning www.newera-elearning.org/login/index.php i la pàgina web del Projecte www.newera-erasmusplus.org, recolzen el procés d'aprenentatge i l'intercanvi entre els participants.

La Mobilitat 3 a Barcelona tindrà lloc a les instal·lacions de La Fede (Federació d'ONG per a la Justícia Global), que compta amb membres de AHEAD des de la seva existència.

El programa de quatre dies de la mobilitat inclourà una visió general de la situació amb els refugiats i sol·licitants d'asil a Catalunya, la introducció dels enfocaments educatius de AHEAD, la metodologia d'educació en drets humans i la seva pràctica amb diversos grups, com ara infants, joves, educadors, etc. Introduirem com es pot aplicar l'educació en drets humans a través de l'Art i el mètode molt específic, com ara la Biblioteca Vivent.
El divendres 9 de febrer al matí s'obre l'activitat a membres d'altres entitats que treballen el refugi a la Fede per unir-se als participants del projecte per a la sessió matinal sobre Migració Econòmica i Refugi, que inclourà grups de debat sobre diversos dilemes i desafiaments al voltant de tema de la situació dels refugiats, allotjament, inclusió, sensibilització de les comunitats, etc.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.