Metodologia

Des d’AHEAD, creiem en la importància de dissenyar cursos on les persones que hi participen siguin les protagonistes del seu aprenentatge buscant que els continguts donats se’ls facin seus. Per aquesta raó, la metodologia que es potencia des dels cursos d’AHEAD es basa en que aquesta sigui activa i participativa.

Un altre aspecte a destacar és l’aprenentatge basat en l’experiència des d’on es dissenyen els continguts i activitats presentades.

Cicle_Kolbs_logo

Participant en aquest tipus d’activitats, les persones tenen l’oportunitat de viure en primera persona en què consisteixen les activitats i quin és l’efecte en els seus receptors. Per tant, les vivències pasen a formar part d’un dels eixos centrals de l’aprenentatge de l’educador o educadora que en un futur es convertirà en educador o educadora d’Educació en Drets Humans. Haver participat de forma activa en una activitat basada en aquest estil de metodologia, influeix positivament en la confiança i autoestima d’una mateix a l’hora de liderar, en un futur, els nous coneixements.

És per això que en els nostres cursos d'Educació en Drets Humans treballem amb els mateixos mètodes que els educadors/es després podran aplicar al seu context educatiu (després d'una adaptació al propi context i grup amb el que es treballa).