Sin categoría

“Educació en Drets Humans per a Infants i Joves: eines per a la transformació social” a Sant Boi del Llobregat

santboicollage

Formació per familiaritzar-se amb l’enfocament d’Educació en Drets Humans (EDH) i aprendre i practicar eines per actuar com a agents de canvi als centres educatius, entitats socials i de lleure, entenent l’EDH com un fil transversal, conductor i transformador per a la justícia global.

Quan? Curs presencial (10h): Dimecres 5 i 19 octubre, 2, 16 i 30 novembre de 17:30h a 19:30h. + lectura de materials, preparació i posada en pràctica d'una activitat amb infants - amb assessorament virtual – (6h no presencials)

On? Sant Boi del Llobregat - AJ Can Massallera (Sala Polivalent); c. Mallorca, 30

A qui va adreçat? A mestres i professorat, educadors/es i treballadors/es socials, monitors/es i caps de lleure, i membres d’entitats que treballen amb infants.

Preu? El curs és gratuït i inclou:

Com inscriure’s? Fins el 28 de setembre omplint un dels següents formularis:

(Aquesta activitat està inclosa en el Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament)

(Els participants rebran un certificat de participació emès per AHEAD amb el reconeixement de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat)

I si tinc cap dubte? Contacta'ns a formacio@aheadedu.org

I si encara vols saber més...

Com serà el curs presencial?

El curs s'enfoca des de l'aprenentatge basat en l’experiència i fa ús de metodologies participatives i vivencials i anàlisi crític i constructiu de la realitat.

L'Educació en Drets Humans (EDH) no es basa només en els coneixements sobre els drets humans, sinó que cerca el desenvolupament d'habilitats i actituds que promoguin una cultura de drets humans. Aquesta característica essencial del treball de l'EDH troba en l'aprenentatge vivencial i l'enfocament participatiu una molt bona metodologia per al treball en contextos educatius tant formals com no formals

Especialment en educació primària i secundària l’EDH actua com a fil conductor i transversal, donat que es pot aplicar en qualsevol assignatura desenvolupant competències bàsiques, així com en tutories, treball per projectes, treballs de recerca i aprenentatge i servei (APS).

El curs es basa en el Manual del Consell d’Europa d’Educació en Drets Humans per a Infants Petit Compass, traduït i publicat al català per AHEAD amb suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Quins són els objectius específics del curs?

  • Introduir una nova aproximació i metodologia en l’àmbit de l’educació formal i no formal per i amb infants i joves amb un enfocament integral d’aprenentatge de coneixements, habilitats i actituds sobre, per i segons els drets humans;

  • Promoure el coneixement, pràctica, adaptació i millora de les activitats del manual d'Educació en Drets Humans per a Infants Petit Compass del Consell d'Europa, així com la seva versió en línia i la comunitat d’aprenentatge virtual;

  • Fomentar un espai on educadors/es formals i no formals puguin compartir les seves experiències i metodologies envers l’EDH amb la voluntat de promoure el treball intersectorial entre centres educatius, institucions i entitats.

  • Facilitar eines per l’anàlisi de la realitat als centres educatius i entitats amb enfocament de drets humans i drets dels infants i identificar propostes d’accions de canvi transformador.

  • Reflexionar sobre els reptes i el paper de l'educació i els educadors/es en la promoció, protecció i defensa dels Drets Humans.

 

Amb el suport de:

stboilogo

 

 

 

Amb el reconeixement de:

CRP Baix Llobregat III


Experiència compartida a "“Educació en Drets Humans per a Infants i Joves: eines per a la transformació social” a Sant Boi del Llobregat"

  1. Pingback: Taller: “Educació en Drets Humans per a infants i joves: eines per a la transformació social” | Servei Educatiu Baix Llobregat III

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.