Justícia Global/Sin categoría

Coneixent el projecte ”In Transition” a Coma-Ruga

Quinze individus de diversos països europeus es van reunir en aquesta ciutat pintoresca amb un objectiu comú: explorar la justícia global i promoure una relació més profunda entre nacions. A través d'una sèrie d'activitats introductòries, el dia va culminar amb un ''Vespre Europeu'', aquests participants van embarcar en un viatge que trascendia vores geogràfiques i culturals.

L'event va arrencar amb una sèrie d'activitats dissenyades per trencar el gel i fomentar la comunicació entre participants. Jocs de presentació, agrupar dinàmiques, i els debats informals van permetre attendees per compartir les seves perspectives, i aspiracions pel que fa al curs de formació de justícia global. Cada participant va portar una riquesa única a la conversa, enriquint el diàleg intercultural.

Una de les activitats més rellevants d'aquest event va ser la creació d'un cartell col·laboratiu. Equipat amb notes i colors vibrants, els participants van descriure les seves expectatives, van perfilar les seves potencials contribucions a la reunió i van identificar les càrregues que havien de soltar per a aprendre. El mural esdevenia una reflexió visual de la diversitat de perspectives dins del grup, recordant-los de la importància de treballar junts cap a un objectiu comú.

A més, els participants van tenir la possibilitat de coneixer l'àrea local a través de les seves lents de justícia globals per a analitzar el seu entorn i seleccionar els elements en Coma-ruga que els recordaven de qualsevol aspecte relacionat amb el tema. També van tenir l'oportunitat d'apropar-se a la població per així tenir una perspectiva del nivell de coneixement i les idees que una porció de la societat catalana te en assumptes de justícia global. 

Després de les primeres activitats introductòries, els participants van poder conèixer-se de manera més informal a través de la celebració del "Vespre Europeu." En aquest esdeveniment, cada participant va tenir l'oportunitat de compartir una part de la seva cultura amb el grup a través de kahoots, actuacions musicals, danses tradicionals i, per descomptat, una deliciosa degustació de cuina local. Des del saborós fuet català fins a l'exquisit formatge lituà, la taula estava carregada de delícies culinàries que reflectien la diversitat i riquesa d'Europa.

Més enllà del menjar i la música, la nit europea va servir com un poderós recordatori de la unitat en la diversitat. A mesura que els participants intercanviaven històries i tradicions, va sorgir un sentiment de connexió i solidaritat que transcendia qualsevol barrera. En un món cada vegada més globalitzat, esdeveniments com aquest serveixen com a recordatoris vitals de la importància de celebrar les nostres diferències mentre treballem junts cap a un futur més just i equitatiu per a tothom.

En conclusió, les activitats introductòries i l'intercanvi intercultural a Coma-Ruga van proporcionar als participants una plataforma per explorar la justícia global i promoure una major comprensió entre les nacions.