Formacio/Petit Compass

Compartim experiències i reptes sobre l’Educació en Drets humans

Sovint ens costa trobar espais amb altres educadores i educadors per compartir aprenentatges, inquietuds, dubtes o vivències educatives. I quan parlem d’Educació en Drets Humans (EDH) o d’Educació pel Desenvolupament (EpD) encara més. Per aquesta raó, el dijous 9 de novembre AHEAD - Associació d’Educadores i Educadors en Drets Humans, en col·laboració amb Edualter i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, vam organitzar una sessió oberta a LaFede.cat Organitzacions per la Justícia Global.

Durant la sessió, les persones participants van poder conèixer el Manual Petit Compass en línia, així com la Guia de Competències i EpD i el Calendari de Drets Humans d’Edualter. A més, participants del  curs “Petit Compass: una brúixola per viure els drets humans” van dur a terme activitats de manera que les assistents van poder viure l’EDH  per elles mateixes. Les dinàmiques van estar basades en les seves pròpies pràctiques adaptant algunes de les activitats del Petit Compass més utilitzades com són: “Navegant cap a la terra promesa”, “Qui tinc darrera?”, "Construïm imatges per escapar de la violència”; "Més important…per a qui?”; “Un pas endavant”.

Després de cada activitat, les persones dinamitzadores van poder compartir cóm va resultar la seva experiència quan la van posar en pràctica amb el seu grup d’infants, joves o adults, així com resoldre dubtes i parlar sobre els  reptes i les avantatges de treballar amb recursos com el Petit Compass per incloure la perspectiva en drets humans dins l’aula.

Per últim, vam posar en comú què s’havia fet a cada una de les sis experiències viscudes i les conclusions que s’havien extret, a més d’algunes reflexions finals relacionades tant amb l’EDH i l’EpD com amb el treball en xarxa i l’aprenentatge entre educadores. Algunes de les reflexions més destacades van ser entorn a la importància de les emocions en l’aprenentatge vivencial dels infants i joves, així com el repte de treballar els drets humans amb persones amb diversitat funcional i amb persones grans. Al final de la sessió, les assistents van rebre el manual Petit Compass d’AHEAD i el Calendari de Drets Humans d’Edualter, i van poder gaudir d’una estona d’intercanvi més personal amb un pica-pica.

Volem donar les gràcies a la Laura García, la Núria Pociello, la Marta Cortina, la Neus Bartroli, el Joaquim Burjons, la Begoña Carrera i el Julian Espinosa, les participants del curs "Petit Compass: una brúixola per viure els drets humans" de Barcelona, per fer les dinàmiques i compartir les seves experiències amb les assistents a la sessió.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.