Formacio/Petit Compass/Projectes

VOLEM ACOLLIR: ens manifestem i eduquem

A ningú se li escapa ja que a Catalunya volem acollir. Els mitjans locals i d’arreu han donat veus que dissabte passat la societat civil es va mobilitzar a Barcelona per cridar ben fort que esperem amb els braços oberts a totes aquelles persones que es veuen forçades a marxar de casa seva. Sigui quin sigui el motiu, que no s’hi valen excuses i que volem fronteres obertes i vies segures ja!

I AHEAD hi era, per donar suport a tots aquest missatges i a la campanya Casa nostra casa vostra #VolemAcollir. Com a associació d’educació en drets humans, no podem menys que donar suport a les iniciatives d’acció, perquè l’educació en drets humans (EDH) és educació pel canvi social, per la justícia global.

I també hi contribuïm amb el que millor sabem fer: propostes pedagògiques per treballar en contextos educatius la temàtica de les persones refugiades. La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat ha publicat una guia pedagògica per rebatre i lluitar contra els discursos d’odi presents a la nostra societat: “El dret d’asil: Totes les persones podem ser refugiades”; de la que dues membres d’AHEAD en són les autores, l’Elena Díez Villagrasa i la Montse López Amat. Podeu llegir més informació sobre aquest recurs al Diari de l'Educació.

I també seguim amb la formació “Petit Compass: Una brúixola per viure els drets humans” per a educadores i educadors (professorat, monitors/es de lleure, educadors/es socials, activistes i membres d’ONGs, etc.) per tal de multiplicar els efectes de l’EDH. En aquest curs, just ahir a la darrera sessió vam posar en pràctica una activitat de la “Maleta Refugi” , una activitat inspirada en una de les 40 propostes pedagògiques que podeu trobar al Petit Compass Manual d’Educació en Drets Humans per a Infants.

Deixa un comentari