Formacio/Petit Compass

Un tastet del Petit Compass

infografia

El passat 12 de gener vam presentar el Petit Compass al Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). Des d’AHEAD - Associació d'Educadors i Educadores en Drets Humans, entenem l’educació en drets humans (EDH) com una eina vivencial que ens ha de servir per entendre i reflexionar sobre els drets. El Petit Compass és un manual que ens permet treballar d’aquesta manera amb els infants i jovent del nostre centre educatiu, entitat o organització. El nom del manual ve precisament de la paraula en anglès “compass” que vol dir bruíxola, perquè vol ser una guia que ens acompanyi en aquest aprenentatge viu i actiu.

Per tot això, no podíem arribar al CEESC i explicar qui som, què fem i en què consisteix el manual; ho havíem de viure! Després de fer un repàs a la història del Compass, el Petit Compass i d’AHEAD, les persones assistents van poder experimentar la dinàmica “Navegant cap a la terra promesa” (aquesta activitat la trobareu accessible seguint aquest enllaç). Dividides en dos grups, les persones participants van anar triant què es quedaven per al nou món i què deixaven enrere. Acabada la tria, els dos grups van poder explicar i reflexionar sobre les eleccions que havien fet i què creien que els mancaria.

navegant2

Una vegada viscut el Petit Compass, es va informar sobre el curs que comencem el pròxim 9 de febrer i les persones assistents van poder resoldre els dubtes que tenien. Tot i que s’han superat les places previstes del curs, si teniu interès en participar-hi podeu omplir aquest formulari i la vostra sol·licitud quedarà en llista d’espera pendent de confirmació.  

Deixa un comentari