Projectes

Setmana amb diades internacionals de l’AIGUA i els TITELLES

Aquesta setmana que acaba, coincideix amb el tancament dels segon trimestre escolar i també amb el tancament de la primera fase del projecte APS d'AHEAD i l'Escola Voramar. A més, aquesta setmana ha comptat en el seu sí amb dues diades internacionals rellevants. D'una banda, el dimecres 21 era el dia internacional dels TITELLES, i un dia després, la diada internacional de l'AIGUA, ambdós elements de rellevància pel nostre projecte. La contaminació de l'aigua del mar, va ser l'element detonant per reflexionar sobre problemàtiques mediambientals que ens rodegen, a partir d'una obra d'ombres xineses (en realitat i amb més precisió, d'ombres indoneses), per tant titelles. I de nou, els titelles, també d'ombra, i fets amb material reciclat, han estat les eines de l'alumnat de 1r d'ESO de l'escola per tal de denunciar diverses problemàtiques mediambientals.

Si al nostre darrer post sobre el projecte parlàvem de com aquests joves iniciaven el seu procès creatiu per el·laborar les seves propies obres denúncia, avui celebrem que les obres ja existeixen! Tenim els guions, els titelles, hem assajat i fins i tot les tenim enregistrades! A la tornada de les vacances de primavera, encara quedarà molta feina: D'una banda, farem servir les peces per sensibilitzar; a l'alumnat de primària de la mateixa escola (i ho farem amb les representacions de titelles en directe) i a la comunitat educativa en general i més enllà (fent servir la versió enregistrada). D'altra bana, com a classe es reflexionarà com cadascú de nosaltres té un impacte - de manera directa o indirecta - en aquestes problemàtiques, però com també, a la vegada, podem contribuir a la millora d'algun d'aquestes problemàtiques.

Les problemàtiques al voltant de les quals giren les obres de titelles creades han estat diverses, però sense dubte, la problemàtica estrella ha estat la contaminació acústica, ja que 5 de les 12 obres en parlen; i és que vivint a una ciutat com Barcelona no és d'extranyar que aquest tema impacti als joves, sobretot quan han tingut ocasió de mesurar-ho de manera directa gràcies als sonòmetres de la Fàbrica del Sol. A partir d'aquí les obres es distribueixen de manera similar entre les temàtiques de la contaminació lúminica, la contaminació de l'aire, les deixalles i productes d'un sol ús, i tancant el cicle iniciat amb l'obra detonant, i el marc de diades internacionals amb els que iniciavem l'article, la contaminació de l'aigua del mar. Així, per tancar l'article, us deixem amb algunes imatges en exclusiva de les obres "El mar" i "Microplàstics", pertanyent una a cada línia de 1r.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari