Euro-Mediterrània/Formacio/Prevenció de l'Extremisme Violent

Youth work preventing violent extremism

El passat mes d'octubre es va celebrar a Coma-ruga, prop de Tarragona la trobada Euro-Mediterrània "Youth work deconstructing violent extremism" organitzat per l'Associació d'Educador·s en Drets Humans - AHEAD.

Educadors, professionals de joventut i líders juvenils de Tunísia, Jordània, el Líban, Turquia, Itàlia, Estònia, Letònia van participar en l'esdeveniment en representació d'entitats que treballen la prevenció de l'extremisme violent a l'àrea Euromediterrània.

La trobada va servir per desenvolupar competències de treball juvenil i identificar processos de radicalització, narratives i accions d'extremisme violent a la comunitat així com per analitzar la multiplicitat i complexitat del fenomen i les seves principals causes.

 

D'altra banda, la trobada va permetre intercanviar bones pràctiques i desenvolupar iniciatives de la feina juvenil basat en els principis de l'educació en drets humans i el diàleg intercultural per contrarestar les narratives de l'extremisme violent mitjançant la promoció dels drets humans i els valors democràtics;

Arran de la trobada s'han iniciat estratègies de cooperació que es vol expandir a altres entitats que treballen en l'àrea Euromediterrània, creant sinèrgies i establint xarxes de cooperació entre organitzacions juvenils que promoguin el diàleg intercultural.

El projecte va comptar amb el suport del programa d'intercanvi de la xarxa FAL espanyola

i el finançament del programa Erasmus+ per a professionals de joventut de la Comissió Europea.

Seguiment

Com promotors, som conscients de la complexitat d'abordar l'extremisme violent amb un curs de capacitació, malgrat aquesta constatació, considerem que aquest esforç pot contribuir a enfocar aquest repte des de la perspectiva del treball juvenil i no només a través de polítiques de seguretat i contra-radicalització.

Amb aquesta trobada donem continuïtat a un projecte iniciat fa ja uns anys i destinat especialment a educadors, professionals de joventut i líders juvenils de l'àrea Euromediterrània per desenvolupar competències per explorar les causes i abordar l'extremisme violent des de la feina juvenil. Convidem a les organitzacions que es vulguin afegir a aquest treball a contactar amb nosaltres per explorar junts possibles mecanismes de cooperació i coordinació.

 

Euromediterranean Programmes
Association of Human Rights Educators
www.AHEADedu.org
euromed@aheadedu.org

Deixa un comentari