Formacio/Petit Compass

Ja hem començat el “Petit Compass: una brúixola per viure els drets humans”

Hem començat el curs “Petit Compass: una brúixola per viure els drets humans” a Barcelona. El passat dijous 9 de febrer vam tenir la primera sessió d’aquesta formació que s’allargarà fins al juny entre la part presencial i la posada en pràctica.

Aquesta posada en marxa ens va servir per conèixer les persones participants, què esperaven del curs, i poder compartir entre totes allò que volíem assolir treballant plegades. Després d’un exercici en què vam haver de triar amb quins drets ens quedaríem i quins eliminaríem, vam arribar a la conclusió que els drets són indivisibles, universals, inalienables i interdependents.

Més tard, vam fer una línia del temps sobre els esdeveniments més rellevants per la història dels drets humans i vam descobrir coses com que els textos sagrats de mesopotàmia, de les grans religions, els mites, etc. ja recollien valors d’igualtat i dignitat. També vam observar que la Declaració Universal dels Drets Humans de l’ONU es va fer com un conjunt de principis amb què els estats es comprometen a fer un esforç per donar a les persones una vida amb dignitat humana, i que tot i no ser vinculant, ha servit de fonament per les 20 convencions principals sobre drets humans que sí que obliguen als estats que les han ratificat.

Per acabar vam veure que registrant-nos al manual Petit Compass en línia i a la seva comunitat tindrem accés no només als seus continguts teòrics i les 40 fitxes d’activitats, sinó també al grup de treball creat pel curs i  altres grups d’interès com el d’interculturalitat per compartir dubtes, experiències i propostes.

Abans de marxar vam compartir les emocions que ens enduríem a casa i que aquella sessió ens havia transmès… i hem de dir que la major part d’aquestes van ser: motivació i ganes de seguir amb el curs!

Deixa un comentari