Educació en Drets Humans

Feliç aniversari DUDH

Ahir dia 10 de desembre, la Declaració Universal dels Drets Humans va fer 70 anys. En 70 anys, el món ha canviat molt. També la perspectiva que avui tenim dels drets humans; tant és així que parlem de nous drets (o drets emergents). De fet, AHEAD n'hem reflexionat recentment, i compartim algunes idees al marc teòric del projecte "Com vivim? Convivint" de la Fundació Akwaba, i hem treballat vinculat els drets humans amb el medi ambient, explorant així el dret a un medi ambient sa i un desenvolupament sostenible, amb el projecte APS "Ombres al mar".

Tot i així, la Declaració Universal segueix sent un document de referència. Com també ho és la Convenció dels Drets dels Infants. De tots dos documents, però sobretot dels drets que amparen, en va parlar recentement (dijous 29 de novembre) l'Elena Díez Villagrasa, presidenta d'AHEAD, a la Biblioteca Nou Barris; i ho va fer  a partir d’una tria de textos, llibres i contes. Aquesta activitat va ser la seva última intervenció pública com a membre de l'entitat, ja que en la propera assemblea general s'acomiadarà de l'entitat, de la que en va ser una de les membres fundadores i a la que ha dedicat bona part de les seves energies durant aquesta darrera dècada.

Per aquells que no vau poder venir, a sota us deixem algunes ides. Aquesta taula rodona s'emmarcava dins el cicle "Jo també defenso els drets",  actvitats de commemoració i anniversari de la DUDH organitzada pel Centre de Recursos en Drets Humans. Oficina per la No Discriminació (OND). Ajuntament de Barcelona juntament amb les Biblioteques de Barcelona.

Deixa un comentari