Activisme/Vulneració de Drets Fonamentals

Davant l’escalada de repressió i vulneració de drets humans

Des d'AHEAD de i moltes entitats de la Fede estem preocupades per l'escalada de repressió i vulneració de drets humans que s'està donant a Catalunya en relació a la celebració de l'1 octubre.

És per això que Dilluns 18 de Setembre a la tarda es va celebrar una reunió a la seu de la Fede amb advocats i advocades, entitats federades i d'altres especialitzades en drets humans, per veure quina resposta conjunta es podia donar.

Fruit d'aquesta trobada es va acordar un manifest pel 21S- Dia Internacional per la Pau i una guia d'informació legal, i de l'altre, posar en marxa una xarxa d'observadors/es de drets humans i una d'assistència legal.

Des d'AHEAD ens sumem i ens posem en contacte amb vosaltres perquè necessitem persones voluntàries per fer observació en drets humans de cara el proper 1 d'octubre... and beyond...

Aquests dies estem assistint a contínues vulneracions de drets fonamentals, com la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació, la intimitat i la privacitat de comunicacions (amb Correus interceptant enviaments), citacions a declarar de centenars de càrrecs públics i un llarg etcètera que posen en risc el que entenem per Democràcia i Estat de Dret.

...a mesura que les hores passen, la llista s'incrementa.

En aquest context d'escalada repressiva, doncs, es fa necessari estar atentes i poder denunciar les possibles vulneracions o excesos per part dels cossos i forces de seguretat que puguin dur-se a terme en mobilitzacions, concentracions convocades o espontànies d'arreu del territori. Per això necessitem ser moltes amb nocions bàsiques de com actuar en aquests casos, a qui trametre la informació, de quina manera, com evitar la rumorologia, etc. Això ens permetrà poder donar una resposta eficaç i integral les properes setmanes i també en el futur.

Consulteu la pàgina de la Xarxa i contacteu amb nosaltres per donar-hi support.

 

Deixa un comentari