Educació en Drets Humans/Projectes

Compartim l’experiència APS “Ombres al Mar”

L'experiència compartida d'AHEAD amb Escola Voramar i el grup de teatre d'ombres El gecko con botas durant el curs 2017-2017 en el projecte d'Aprenentatge i Servei "Ombres mediambientals: junts per un mediambient sostenible" ha anat més enllà d'aquestes tres entiats. Durant aquesta tardor (i finals de l'estiu) hem tingut la sort de poder compartir amb altres professionals de l'educació, la justicia global i el medi ambient, l'experiència, les claus d'èxit, així com els reptes trobats i els de futur.

El tancament del curs dels Seminaris d'Aprenentatge i Servei coorganitzats per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional i el Centre Promotor d'APS, el passat 26 de juny, va ser una oportunitat per compartir les claus d'èxit, les dificultats sorgides i els reptes de futur, la darrera després d'un curs ple d'oportunitats per compartir amb altres entitats de justícia global que estaven duent a terme projectes APS aquell curs.

El Congrès Nacional d'Educació Ambiental 2018, celebrat a Girona els 16 i 17 de novembre, es centrava en la necessitat de teixir aliances per avançar en l'educació ambiental. L'aliança que presentava la nostra experiència educativa, on l'educació ambiental donava la mà als drets humans i a l'art, va ser ampliament reconeguda.

I més recentement, en el context de la trobada organitzada per Barcelona + Sostenible per a escoles i entitats i empreses de la xarxa, el passat 4 de desembre, el professorat de l'escola Voramar vinculat al projecte, va poder presentar l'experiència, ja que la jornada es centrava en projectes APS en sostenibilitat.

Podem llegir sobre el projecte en diferents articles del nostre blog (primer i més recent), així com veure'n un trailer o els resultats de la primera fase (enregistraments de les obres-denúncia sobre problemes mediambientals de l'alumnat de 1r d'ESO de l'escola Voramar)

Deixa un comentari