Biblioteca Vivent/Refugi

Biblioteca Vivent de la Ciutat Refugi

El propers dissabtes (Dissabtes 1 de Juny i 15 de Juny) convidem a la ciutadania de Barcelona a participar a la “Biblioteca vivent de la Ciutat Refugi” que permet la interacció amb persones refugiades i nouvingudes per fomentar la interacció i la conversa tot divulgant i sensibilitzant respecte la realitat migratòria i de la població de contexts culturals diversos presents a la ciutat.

La “Biblioteca Vivent” és una "biblioteca" que no consisteix de llibres reals, sinó en "llibres" humans preparats per entrar en diàleg i compartir les seves històries de vida i experiències amb els altres, amb la finalitat de de-construir prejudicis i promoure la diversitat.

En aquest context hi sou convidades en un ambient de llibertat que promou anar més enllà d'idees preconcebudes, tot de-construint rumors, els estereotips i les actituds discriminatòries.

 

 

Descripció de la Metodologia

Mitjançant l’analogia d’una biblioteca, pretenem obrir un espai d’interacció i diàleg entre persones migrants i refugiades i les veïnes i veïns de Barcelona. La peculiaritat de la nostra biblioteca és que els llibres no són de paper ni digitals sinó que són persones reals preparades per compartir les seves històries de vida.

Entre les 10.30h i les 14h tindran lloc diferents sessions de lectura. Totes les sessions són obertes al públic general, de lliure accés i gratuïtes.

Els diferents rols

  • Llibres: persones migrants/refugiades que expliquen vivències i experiències de vida
  • Bibliotecàries: persones que coordinen el projecte i s’encarreguen de preparar els llibres, conèixer totes les històries i ajudar/aconsellar a les persones lectores.
  • Facilitadores: persones que s’encarreguen de cuidar dels llibres i acompanyar a les persones lectores a les sessions corresponents de lectura.
  • Intèrprets: persones que traduiran els relats dels llibres que no estiguin disponibles en català/castellà. En aquesta edició, les nostres intèrprets són estudiants del Màster Universitari d’Interpretació de Conferències (MUIC) de la UAB.
  • Lectores: persones que participin del projecte i vinguin a escoltar les històries que volem compartir amb elles. Públic en general.

En aquesta edició, el nostre catàleg estarà conformat per 13 llibres procedents del Perú, Sàhara Occidental, Colòmbia, Marroc, Venezuela, Estònia, Jordània Lituània, Nicaragua, Síria, Ghana i Barcelona.

Els nostres Objectius

el nostre principal objectiu és promoure la diversitat i treballar per la inclusió trencant les barreres de la discriminació i dels rumors. Pretenem desconstruir estereotips i prejudicis fomentant la interacció i el diàleg i busquem sensibilitzar a la població respecte la realitat de les persones migrants i refugiades de Barcelona.

Altres objectius que pretenem aconseguir amb aquest projecte són:

  • Identificar els reptes i obstacles que troben les persones migrants i les refugiades.
  • Apoderar a els/les joves migrants i refugiats/des per augmentar el seu sentiment de pertinença a una comunitat.
  • Contribuir a millorar i generar una societat més inclusiva.
  • Desenvolupar noves metodologies i pràctiques innovadores al treball amb joves.
  • Incrementar la qualitat i desenvolupar estratègies de cooperació creant sinèrgies i relacions entre organitzacions de joves i el teixit local.

Deixa un comentari