Sin categoría

Diada internacional dels drets humans: amb el dret a migrar

logo_casanostraEl 10 de desembre és la data en celebrem l'adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans per nacions Unides el 1948. Cada any hi ha progressos cap a la igualtat i la protecció de la dignitat de totes les persones per a celebrar la data. Malauradament sempre hi ha violacions dels drets de moltes persones en els que cal posar atenció.

Enguany celebrem especialment els Drets que reconeixen l'asil de les persones refugiades.

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres” (article 1)

En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil en altres països i a beneficiar-se’n”             (article 14)

Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides

Recentment AHEAD s'ha adherit a la campanya Casa Nostra és Casa Vostra i a la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades. I és que tot els drets són importants, però no podem menys que visibilitzar la importància de donar suport a totes aquelles persones que s'han vist forçades a marxar de casa seva, i en la cerca de seguretat i d'una vida digna, la perden pel camí.

La data d'avui dóna el tret de sortida de la setmana d'iniciatives educatives pel dret a migrar. Si us hi voleu sumar, feu una ullada al calendari d'accions proposat fins el dia 18, diada internacional de les migracions.banner_1000x500_v2

Deixa un comentari