Equip AHEAD

Elena DíezElena

He treballat com assessora pedagògica i formadora tant en l'àmbit local com internacional durant la darrera dècada.

El 2007 vaig entrar en contacte per primera vegada amb l'Educació en Drets Humans, els drets dels infants i el Compasito a través d'un curs del Consell d'Europa. Arrel d'això vaig ser una de les fundadores de l’Associació d’Educadors en Drets Humans - AHEAD, tenint ja al cap la idea de posar el Compasito a l'abast dels educadors i educadores de parla catalana. Posteriorment vaig ser-ne responsable del projecte de traducció, així com editora dels materials per a infants i la comunitat educativa sobre la Carta del Consell d'Europa que dóna recolzament i reconeixement a l'Educación en Drets Humans.

Actualment combino el meu temps entre les arts escèniques (principalment els titelles d'ombra) i l'Educació en Drets Humans, i exploro les possibilitats de relacionar-les totes dues.

elena@AHEADedu.org

 

Xavier Baró

Xavi01

Activista educacional. Com a formador i consultor educatiu col · laboro habitualment en el desenvolupament d'activitats de capacitació per a la Comissió Europea , per al Education Departmen i el Youth Department  del Consell d'Europa i per a la Fundació Anna Lindh for the Dialogue among cultures.

Actualment , sóc membre del grup de coordinació dels cursos sobre Ciutadania Europea per a la Comissió Europea i del Programa d'Ambaixadors de la Pau del Consell d'Europa i el programa de formació de professorat pel Departament d'Educació del Consell d'Europa.

xavierbaro@AHEADedu.org

 

Montse López

MontseSóc consultora i formadora de projectes socioeducatius, llicenciada en Dret (UB), Màster en Desenvolupament Internacional (UPC), i Formadora en Desenvolupament Humà (ECOSUR, Mèxic). Recentment m'he format en Psicoteràpia Gestalt a l'Escola Gestalt de Catalunya-Espai Lúdic i en Postgrado "Cuerpo y Arte" a Alas Artes en Movimiento.

Tinc experiència en projectes d'educació pel desenvolupament amb AHEAD, Fundació Akwaba, UNICEF Catalunya, SETEM-Catalunya, entre d'altres. Sóc dinamitzadora de la Xarxa Escola Nova 21 a L'Hospitalet de Llobregat. Recentment he col·laborat en la realització de recursos pedagògics com la Maleta Refugi de CCAR i el Dossier didàctic de Ciutats Defensores de Drets Humans. Tanmateix tinc experiència en projectes de cooperació internacional pel desenvolupament amb organitzacions de dones i joves a Chiapas, Mèxic.

Actualment treballo en la relació de l'educació en drets humans i l'educació emocional, mitjançant metodologies participatives, enfocament gestàltic i eines artístiques.

www.linkedin.com/in/montselopezamat

montse@AHEADedu.org

 

Marina López

Relacions Internacionals. HREYN Human Rights Education Youth Network

Sóc Psicopedagoga i mestra d’Educació Especial i continuo formant-me i tenint experiències en el camp de l’educació descobrint nous àmbits d’actuació i recerca. Busco nous àmbits des dels cursos de formació dSONY DSCel programa Youth in Action, centrant-me en l’Educació en Drets Humans, entre d’altres.

Vaig començar involucrant-me en l’educació no formal com a monitora en el lleure i com a voluntària en diferents associacions actuant a nivell nacional i internacional. Des de sempre he sentit gran motivació per l’acció directa amb col·lectius en risc social. Actualment estic exercint i enriquint-me com a mestra a una escola pública de Catalunya.

marina@AHEADedu.org

 

 

Ramón TenaRTena mediador

Llicenciat en Ciències Polítiques.
Sóc mediador i formador en transformació de conflictes. Fa dos anys vaig decidir abandonar el món diplomàtic per fundar un projecte d’emprenedoria social que té com a principal objectiu promoure la cultura de pau en organitzacions.
Paral·lelament, també em dedico a educació en Drets Humans en àmbit nacional i internacional, havent participat en diversos projectes del Consell d’Europa i del programa Youth in Action.
Actualment estic en procés per acreditar-me com a formador del Departament de Joventut del Consell d’Europa.

andorra@AHEADedu.org

 

Meritxell Vidal meritxell_ahead

Pedagoga, motivada dels projectes d'educació ambiental i en constant relació amb el món formatiu.

He treballat en educació des de diferents vessants, tant des de la gestió de cursos com la impartició i coordinació de projectes educatius en el món del lleure. Formadora d'educació ambiental, d'ecoturisme, de monitors/es de lleure i formació de formadors amb diversos públics i edats. Actualment també amb els més petits com a mestra d'anglès.

La participació als trainings i el treball amb membres d'Ahead va ser la meva porta d'entrada als drets dels infants.